28 september 2021

Zo organiseer jij een goede vrijdagmiddag borrel

De gemiddelde werknemer kijkt er vaak iedere maandag alweer naar uit, de vrijdagmiddag borrel! Een bekend fenomeen in Nederland, wat traditiegetrouw door vele bedrijven wordt onderhouden. Het is een leuke manier om een drukke werkweek af te sluiten en de band tussen het personeel op een informele manier te verbeteren. Een echte toegevoegde waarde voor ieder bedrijf. Maar hoe organiseer je nu een geslaagde vrijdagmiddag borrel? In dit artikel nemen we je mee!

Hoe laat begint de borrel?

Als eerst het is het goed om te weten rond welke tijden een vrijdagmiddag borrel begint. De meeste borrels beginnen tussen 16:00 uur en 17:00 uur. Er geldt geen vaste duur voor een borrel op het werk. Bij sommige bedrijven worden er een of twee drankjes gedaan, terwijl bij andere bedrijven het licht pas rond middernacht uitgaat. Kijk dus goed naar je eigen branche en overleg met het personeel wat zij handig vindt.

Drankjes & sapjes

Het bekende beeld van ladderzatte collega’s die staan te dansen op de bureaus zal vast wel eens door je hoofd zijn geschoten. Echter, een gezellige borrel hoeft helemaal niet zo te eindigen. Zorg voor tijdens de borrel voor de nodige alcoholische en non-alcoholische drankjes. Steeds meer mensen reizen namelijk met de auto en kiezen voor een 0.0 biertje. Daarnaast zijn er genoeg andere alternatieven voor wijn en bier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan frisdranken als cola, 7up en ice-tea, maar ook aan vruchtensappen.

#kleine tip, let op collega’s die teveel drinken en wijs ze erop om een keer voor een frisje te kiezen. Er is niets zo gênant als die ene dronken collega die dingen gaat doen waar hij later spijt van zal krijgen.

De hapjes

Na een lange werkweek zijn de meeste mensen wel toe aan een goede snack. Daarnaast kan alcohol op een lege maag, ‘rare’ dingen doen met een mens. Zorg daarom voor een aantal hapjes. Dit hoeven geen sterrenmaaltijden te zijn. Je kunt afwisselen met toastjes, chips, nootjes en warme hapjes. Door deze afwisseling kun je ontdekken wat je werknemers het lekkerst vinden! Organiseer je een grote vrijdagmiddag borrel, bijvoorbeeld omdat je een groot team hebt met tientallen mensen? Dan is het ideaal om enkele mensen in de bediening te hebben, of om de borrel eens in de zoveel tijd uit te besteden.

Thuiswerkborrel anno 2021

Niet iedereen zal weer volledig op kantoor gaan werken na de Corona-pandemie. Het organiseren van een borrel wordt er daardoor niet makkelijker op. Probeer deze traditie toch vast te houden met je collega’s. Kom online bij elkaar via Teams of een andere online tool. Stuur een pakketje met hapjes en drankjes op of laat iedereen zelf wat in huis halen. Om de interactie erin te houden, adviseren wij om leuke spelletjes te doen. Ken je bijvoorbeeld hints nog? ????

Een vrijdagmiddag borrel organiseren is enorm gezellig, maar vaak ook een hoop gedoe. Het organiseren van een VRIJMIBO kost vaak veel tijd. Daarom nemen wij je graag de touwtjes en de zorgen uit handen. Bespreek met ons de wensen voor jullie borrel en wij zorgen dat alles op en top is verzorgd. Of het nu gaat om een kleine borrel met vrienden of een grote buurtborrel. Wij kunnen jullie event tot in de puntjes organiseren!

Gerelateerde berichten:

Wil je met ons samenwerken?

Vul hier jouw gegevens in en wij zullen je zo
snel mogelijk contacten.