6 mei 2022

5 tips voor het organiseren van een bruiloft!

De liefde van jouw leven heeft je ten huwelijk gevraagd, gefeliciteerd! De mooiste dag van jullie leven staat voor de deur. Maar het organiseren van een bruiloft doe je niet zomaar. Gemiddeld nemen stellen hiervoor een jaar de tijd. Er komt nogal wat kijken bij het organiseren van deze bijzondere dag.

Wij zijn in gesprek gegaan met verschillende wedding-planners.  Daar zijn de 5 belangrijkste tips uitgekomen voor het organiseren van dé perfecte bruiloft.

Tip 1: kies voor ondersteuning

Het is misschien voor de hand liggend, maar een bruiloft organiseren kun je niet alleen. Verzamel eerst de juiste mensen om je heen die hulp kunnen bieden. Overweeg het inhuren van een weddingplanner of stel een of meerdere ceremoniemeesters aan. Creëer een team van mensen die je vertrouwt om deze dag samen vorm te geven.

Tip 2: de perfecte locatie

Iedereen heeft er al wel eens over gefantaseerd, jullie grote dag op die ene droomlocatie. Maar hou er rekening mee dat veel locaties minimaal een jaar van tevoren worden geboekt. Neem daarom vroegtijdig contact op met de locatie. Genoeg ruimte in eigen tuin? Een bruiloft organiseren op een eigen locatie is ook mogelijk!

Tip 3: stel jullie budget samen

Je komt er helaas niet onderuit, een bruiloft kost nu eenmaal veel geld. Echter, jullie kunnen zelf beslissen hoeveel jullie eraan willen besteden. Maak samen een bruiloftsbudget. Doe goed onderzoek wat bepaalde zaken gemiddeld kosten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 4: maak een persoonlijke checklist

Op internet zijn talloze checklists te vinden om een bruiloft te organiseren. Deze lijsten zijn erg handig, maar zorg ervoor dat ze persoonlijk op jullie bruiloft zijn afgestemd. Wij hebben daarom een Excel-lijst gemaakt die je zelf kunt aanpassen. Vraag deze op via ons contactformulier.

Tip 5: Geniet!

De meest gegeven en namens ons ook belangrijkste tip, GENIETEN! Probeer van alle voorbereidingen, stressmomenten en tegenslagen te genieten. Als het goed is doen jullie dit maar één keer. Later kijken jullie terug op een leerzame, turbulente en positieve periode.

Bovenstaande tips zijn een goede basis bij het organiseren van een bruiloft. Om ervoor te zorgen dat alles op deze dag klopt hebben wij een bruiloft checklist gemaakt. Aan de hand van deze checklist weten jullie zeker dat alles klopt op deze bijzondere dag.

Het organiseren van een bruiloft kan veel spanning opleveren. Wij zijn er graag om jullie de nodige steun en houvast te geven bij het organiseren van deze prachtige dag. Wil je meer weten over wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wil je meer info over bruiloften? Bezoek dan onze website: bruiloft-organiseren.nl

Gerelateerde berichten:

Wil je met ons samenwerken?

Vul hier jouw gegevens in en wij zullen je zo
snel mogelijk contacten.