29 november 2022

Origineel zijn in de winter? Organiseer een winterbarbecue!

Een barbecue is niet gebonden aan een seizoen. Integendeel zelfs, je kunt het hele jaar door barbecueën. Gelukkig wel! Bij Festum Event Supplies hebben wij alle benodigdheden in huis om gezellig buiten te barbecueën. Denk bijvoorbeeld aan bakplaten, tangen, vuurkorven, grote- en kleine barbecues. In deze blog geven we tips om een gezellige winterbarbecue te organiseren.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

winterbarbecue organiseren

  1. Zorg ervoor dat je gasten niet in de kou hoeven te staan met voldoende warmte met behulp van heaters en vuurkorven.
  2. Haal voldoende drank in huis. Het inschatten van de hoeveelheid drank is altijd erg moeilijk. Bij Festum Event Supplies hebben we een groot aanbod dranken en denken we graag met je mee.
  3. Geven ze voor de dag van jouw winterbarbecue minder goed weer op? Zorg dan voor een overschutting of voldoende tenten.
  4. Koop het BBQ vlees en de salades als laatst en gebruik een koeltas of thermobox om alles gekoeld te vervoeren. Hoeveel vlees heb je ongeveer nodig? Mannen eten gemiddeld tijdens een BBQ 600 gram en vrouwen 400 gram.
  5. Gebruik een aparte tang voor het rauwe vlees, zodat dit gescheiden blijft van het al bereide vlees.
  6. In de winter wordt het vroeg donker, zorg dus voor voldoende verlichting. Denk hierbij aan prikkabels en fakkels. Overigens, kaarsen mogen op tafel natuurlijk ook niet ontbreken.
  7. Maak gebruik lange tangen vanwege de hitte van de barbecue.
  8. Een kop glühwein of chocolademelk met slagroom en natuurlijk marshmallows voor bij het kampvuur? Vergeet ze niet toe te voegen aan je boodschappenlijstje.

Tot slot, zorg ervoor dat je altijd een plan B hebt.

In Nederland weet je nooit wat het weer gaat doen. Het kan je gebeuren dat een storm plaatsvindt op de dag van jouw winterbarbecue. Het is dan prettig om te weten wat je gaat doen in dat geval. Wil jij een heel winterfest organiseren en heb je de ruimte of weet je een toffe locatie? Dan nemen we graag al het werk uit handen en poppen een mini festival op! Met een stretchtent, heathers, sneeuwmachines, bierbanken, priklampen en natuurlijk vuurkorven.

winterbarbecue organiseren sneeuwmachine huren

Gerelateerde berichten:

Wil je met ons samenwerken?

Vul hier jouw gegevens in en wij zullen je zo
snel mogelijk contacten.